Richard Geruson is nieuwe ceo en president Lexmark

Dit artikel delen:

Printer- en documentbeheersoftwareconcern Lexmark heeft Richard (Rich) Geruson benoemd tot nieuwe president en ceo. De Amerikaan treedt ook toe tot de raad van bestuur. Geruson volgt David Reeder op die het bedrijf in juni 2017 verliet. In de tussentijd werd Lexmark geleid door een managementteam bestaande uit Brock Saladin, senior vice-president en chief revenue officer en Allen Waugerman, senior vice-president en chief technic officer.

Saladin en Waugerman blijven belangrijke leden van het Lexmark directieteam. Zij rapporteren rechtstreeks aan Geruson. De nieuwe ceo benadrukt dat hij gaat inzetten op wereldwijde groei

‘We zijn blij Rich te mogen verwelkomen bij Lexmark’, vertelt Mickey Kantor, de bestuursvoorzitter van Lexmark. ‘Hij heeft een track record om gevestigde technologiebedrijven te laten groeien en winstgevendheid te garanderen. Dat maakt hem de persoon om Lexmark naar een nog hoger niveau te tillen.’ 

Profiel

Geruson werkte de laatste zes jaar als ceo en president van Phoenix Technologies, leverancier van firmware en optimalisatiesoftware voor pc's, tablets en internet of things-apparaten. Hiervoor was Geruson de ceo van Voice Signal, leverancier van spraakherkenningssoftware voor mobiele telefoons. Hij vervulde daarnaast functies als senior vicepresident en vicepresident bij Nokia, IBM en Toshiba en had een managementpositie bij McKinsey & Company.

Naast een bachelor economie van de La Salle Universiteit heeft Geruson drie afstudeerprogramma's afgerond aan de Universiteit van Oxford, waaronder een master en een doctoraat in de economische wetenschappen. Hij was lid van de onderzoeksfaculteit aan de Harvard Business School, waar hij het boek 'A Theory of Market Strategy' schreef. Daarnaast vervulde hij diverse bestuursfuncties bij zowel publieke als particuliere bedrijven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-25T11:50:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.