Wilfried Grommen wordt strateeg bij Everis

Dit artikel delen:
Wilfried Grommen Everis

Wilfried Grommen verlaat na bijna zeven jaar HP Enterprise waar hij chief technology officer was. Sinds begin november werkt hij als ‘strategist’ bij Everis en moet hij vooral de oplossingen voor de Europese instellingen ondersteunen en in kaart brengen.

De zestigjarige Wilfried Grommen heeft heel wat ervaring. Hij was onder andere vijf jaar aan de slag bij IBM Global Services waarna hij mede-oprichter en chief technology officer werd bij Capco. In 2001 verhuisde hij naar Microsoft. Daar blijft hij tot 2010 als general manager en regional technology officer voor de Europese regio. Wilfried Grommen werd wat later aangetrokken door HP Enterprise als chief technologie officer, verantwoordelijk voor de grote Europese instellingen zoals de Europese Unie, de Nato, ESA, Eurocontrol en ook de medische sector in Europa.

Bij het Spaanse Everis, met hoofdzetel in Barcelona, wordt hij strateeg voor de oplossingen voor Europese instellingen. Hij zal nagaan met welke technologie, aanbieders en partners Everis best in zee gaat. De focus ligt onder andere op projecten zoals home affairs, public safety en border management. Dat zal grotendeels geënt zijn op cloudplaformen, artificiële intelligentie en big data. Everis is immers ambitieus en wil sterk groeien binnen de Europese organisaties. 

Wilfried Grommen opereert vanuit het Brusselse kantoor van Everis dat geleid wordt door Els Blaton. Hij zal echter rapporteren aan de Europese verantwoordelijken. Everis, dat vorig jaar een omzet boekte van zo’n een miljard Euro, maakt net zoals Dimension Data, deel uit van de Japanse NTT Data Groep.

Grommen is sinds januari 2017 tevens onafhankelijk bestuurder bij NxtPort, het nieuwe dataplatform voor de Antwerpse haven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-14T11:05:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.