CIO Herman De Prins beste spreker 2017

Dit artikel delen:

Herman De Prins, de cio van het farmabedrijf UCB, is door de vereniging CIOnet verkozen als de beste spreker van 2017. Dat gebeurde op de jaarlijkse bijeenkomst What’s Next waarop zo’n honderd it-verantwoordelijken aanwezig waren. De Prins was in 2016 ook verkozen tot cio van het jaar.

Herman De Prins, die zichzelf een introvert noemt, was bijzonder blij met de prijs. 'Ooit wou ik nog opstappen op school toen ik m’n eerst spreekbeurt moest geven', grapte hij toen hij de award overhandigd kreeg van Paul Danneels, verantwoordelijk voor digitale innovatie en bedrijfstransformatie bij Fednot.

Er waren liefst tien sprekers geprogrammeerd op de bijeenkomst in het Brusselse Instrumentenmuseum. Wie het woord ‘disruptie’ durfde te gebruiken kreeg een boete. Luk Hendrikx, de ceo van CIONET, hamerde erop dat de cio steeds meer een entrepreneur moet zijn. Bjorn Van Reet, cio van Kinepolis en huidig cio van het jaar, maakt dat waar met zijn security-aanpak met ethische hackers van Initigriti. 

De keynote was van Telenet-ceo John Porter die aankondigde op korte termijn te gaan voor een volledig digitale automatisatie van customer care. Yoav Nir van Clickshare stelde voor om het Wi-Fi-netwerk van de onderneming eens af te sluiten en de eerste die reageert een bonus te geven. Volgens hem zouden de eindgebruikers meteen ook de technologie naar z’n juiste waarde inschatten. Een opvallende oproep ook van Mona Biegstraaten, CIONET Spanje en oprichter van DreamIT, om gebruikt it-materiaal te doneren aan goede doelen. DreamIT zet zich net zoals Close the Gap in voor een tweede leven van laptops, smartphones en andere it-toestellen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-02T10:59:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.