Paul Ramakers is nieuwe coo Exact

Bedrijf neemt afscheid van indeling in business units

Dit artikel delen:

Paul Ramakers

Paul Ramakers is de nieuwe chief operating officer (coo) van Exact. Hij krijgt de verantwoordelijkheid over de afdelingen sales, consultancy en customer support. In 2015 werd hij benoemd tot managing director van de divisie Business Solutions en sindsdien is hij ook lid van de raad van bestuur. Exact benoemt ook een nieuwe chief marketing officer, John Dillon, en een nieuwe director product strategy in de persoon van Alex Myers.

Een woordvoerder geeft aan dat het om drie nieuwe functies gaat binnen het bedrijf en dat de heren vanaf vandaag in hun rol gaan starten. De Brit Dilion gaat zich richten op alle marketing en merkcommunicatie-activiteiten. Hij bekleedde voorheen senior marketing managementfuncties bij Akamai Technologies en Alcatel-Lucent. In zijn meest recente functie was hij vice president product management bij SDL. Alex Myers, eveneens afkomstig uit Groot-Brittannië, had eerder een vergelijkbare functie bij technologiebedrijf Achilles. Daarvoor was Myers actief voor onder meer de adviesbureaus McKinsey & Company en Accenture Strategy.

Afscheid van indeling in business units

Het drietal rapporteert aan Phill Robinson, ceo bij Exact, die blij is met de aanstellingen: ‘Deze benoemingen volgen op de nieuwe strategische richting die Exact is ingeslagen. Hierbij concentreren we ons meer op onze kernmarkten Nederland en België, terwijl we onze internationale aanwezigheid en business niet uit het oog verliezen. We nemen afscheid van onze indeling in business units (Business Solutions en Cloud Solutions) waar een meer functioneel afgestemd team voor in de plaats komt. Zo gaan we op een pragmatische manier aan de slag voor onze klanten om onze financiële- en erp-oplossingen nog beter af te stemmen op de behoeften van het midden- en kleinbedrijf.’

De zegsman licht de nieuwe bedrijfsstructuur toe. ‘Eerder werkten we met twee verschillende units. Nu hebben we twee segmenten: small business en accountants enerzijds en midmarket anderzijds. We stappen over van verschillende units naar één organisatie waarbij er sprake is van onderlinge afstemming.’

Exact is opgericht in 1984 en gevestigd in Delft. De softwareleverancier ontwikkelt financiële- en erp-software voor het midden- en kleinbedrijf en telt zo’n veertienhonderd werknemers. In België heeft het bedrijf een zetel in Wemmel. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-12T10:52:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.