Webhelp benoemt Ronald van Schijndel tot ceo

Thomas Blankvoort wordt cco

Dit artikel delen:

Ronald van Schijndel

Na het plotselinge overlijden van Gert-Jan Morsink op 5 februari 2018 is Ronald van Schijndel per vandaag benoemd tot ceo van Webhelp Nederland. Sinds 2012 werkte Van Schijndel als coo samen met Morsink aan de ontwikkeling en groei van het callcenter-bedrijf. Tegelijkertijd met de aanstelling is ook Thomas Blankvoort benoemd tot chief commercial officer.

De Nederlandse directie bestaat nu naast Van Schijndel en Blankvoort uit cfo Jan Willem Hoekman. Het is nog niet bekend of er een nieuwe coo wordt aangesteld. ‘Vooralsnog ziet het directieplaatje er zo uit’, aldus een woordvoerster.

Webhelp Nederland is onderdeel van het Franse bedrijf Webhelp. Dat heeft de ambitie een wereldwijde business process outsourcer (bpo) te worden op het gebied van contactcenters. Vorig jaar kocht de onderneming Telecats, specialist in taal- en spraaktechnologie uit Enschede. In 2016 nam Webhelp partijen over op het gebied van social media (Netino) en digitale strategie (My Studio Factory).

In 2014 kocht het Franse bedrijf van KPN callcenter SNT (nu Webhelp Nederland) en de Franse financiële bpo-speler FDI. Eind dat jaar werd ook nog het callcenter R Systems Europe ingelijfd. De onderneming heeft in Nederland het hoofdkantoor in Amersfoort. In België is het bedrijf gevestigd in Diegem.

Profiel

Ronald van Schijndel behaalde zijn master Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij begon zijn carrière als managementconsultant bij KPMG Consulting gevolgd door verschillende leidende posities bij Deutsche Post DHL. In 2010 keerde hij terug naar Nederland en werd hij managing director van DHL Global Mail. In 2012 is hij gestart bij Webhelp als managing director België en begin 2013 is hij benoemd tot chief operating officer voor de Nederlandse en Belgische activiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-28T10:54:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.