Headfirst Source Group ziet omzet fors groeien

Bedrijf wil marktaandeel in België vergroten

Dit artikel delen:
Stijging

Het eerste boekjaar na de fusie van Headfirst en Source Group ziet het bedrijf de omzet stijgen. De omzet neemt toe van 191,7 miljoen euro naar 498,9 miljoen euro in 2017, een stijging van 160 procent. Over de netto-winst kan de onderneming vooralsnog geen cijfers bekend maken. Volgens het persbericht zou deze met met bijna 390 procent toenemen.

De groei komt volgens de arbeidsbemiddelaar voornamelijk voort uit de fusie tussen Headfirst en Source, maar ook autonoom is de organisatie sterk gegroeid. De totale autonome groei in 2017 over alle labels van Headfirst Source Group kwam uit op 9,4 procent aan omzet. Dit is onder andere het gevolg van gegunde Europese aanbestedingen en tenders. Ook bij bestaande opdrachtgevers zijn meer professionals ingezet. In het verslagjaar is het aantal ingezette professionals met 12 procent gestegen, van circa 4300 naar 4800 werknemers. 

(Inter)nationale pannen 2018

In 2018 ligt de focus van Headfirst Source Group op het voortzetten van de omzetgroei, het verder optimaliseren van de organisatie en het benutten van de synergievoordelen. Daarnaast gaat aandacht naar het optimaal bedienen van en het uitbreiden in diversiteit aan diensten bij huidige opdrachtgevers. Headfirst Source Group schrijft in 2018 wederom selectief in op tenders en Europese aanbestedingen, een activiteit die in 2017 volgens de onderneming ‘een positieve bijdrage heeft geleverd aan de autonome groei’.

De organisatie heeft ook internationale groeiplannen. Ceo Gert-Jan Schellingerhout: ‘Wij willen ons marktaandeel in België vergroten door nieuwe opdrachtgevers te overtuigen van onze dienstverlening, gebaseerd op onze ruime ervaring in de Nederlandse flexmarkt in combinatie met lokale kennis en aanpak van de Belgische inhuurmarkt vanuit onze Belgische vestiging. Daarnaast willen wij de eerste stappen zetten om ook in andere landen actief te zijn. Dat stelt ons in staat zowel nieuwe klanten te werven als bestaande klanten die in meerdere landen actief zijn beter te bedienen.’

Fusie HeadFirst en Source Group

Arbeidsbemiddelaar Source Group rondde eind 2016 de overname van Headfirst af. Source telde 33 miljoen euro neer voor de aandelen van Headfirst. Met het samengaan van beide organisaties ontstaat er een groter netwerk van leveranciers en zelfstandig professionals om te bemiddelen naar opdrachtgevers. Zo heeft Headfirst een database van ongeveer dertigduizend professionals en heeft Source een database van circa 23.000 professionals (Nederland en België gezamenlijk).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-26T09:58:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.