Vicky Hanson gaat als eerste vrouw ACM leiden

Dit artikel delen:

Vicki Hanson, ceo Association for Computing Machinery

ACM, the Association for Computing Machinery, heeft Vicki Hanson als eerste vrouw benoemd tot chief executive officer (ceo). Zij was voorzitter van deze internationale vereniging voor wetenschappelijke computeronderzoek en -onderwijs. Hanson gaat in haar nieuwe rol de staf en de grote groep vrijwilligers aansturen. In samenspraak met hen moet zij nieuwe zakelijke modellen ontwikkelen om ook in de toekomst de associatie van voldoende leden, publicaties en inkomsten te voorzien.

Hanson zegt in een reactie dat een van haar ambities is om met ACM ook de nieuwe generatie computeronderzoekers aan te spreken. Ook gaat ze nadenken over nieuwe publicatie- en informatietoegangsmodellen. Haar opvolger als voorzitter van ACM is de voormalige vice-voorzitter Cherri Pancake. Zij is professor-emeritus en Intel Faculty Fellow van de faculteit Electrical Engineering & Computer Science bij de Oregon State University. Ook leidt zij de Northwest Alliance for Computational Science & Engineering.

Toegankelijkheid

Hanson is al jarenlang actief binnen de ACM; sinds 2016 was zij voorzitter. Oorspronkelijk studeerde zij af als psychologe, gespecialiseerd in spraakpathologie en audiologie. Daarna trad ze in dienst bij IBM, waar ze onderzoeksmedewerkster werd bij het Thomas J. Watson Research Center. Daar legde Hanson zich toe op onderzoek naar de menselijke interactie met computers, onder meer de opzet van gebruikersinterfaces en de toegankelijkheid van computers voor bijvoorbeeld mensen met een handicap. Momenteel bekleedt zij hoogleraarsposten aan de Rochester Institute of Technology en de University of Dundee.

Hanson is een ACM Fellow en lid van de Royal Society of Edinburgh en de British Computer Society. Zij ontving diverse onderscheidingen, waaronder de ACM SIGAccess Award for Outstanding Contributions to Computing and Accessibility.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-07T11:12:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.