B-hive helpt ict’er aan baan via Talentbuzz

Dit artikel delen:
Match

B-hive heeft in samenwerking met diverse tech- en hr-bedrijven Talentbuzz ontwikkelt. Dat digitale platform koppelt techtalenten op basis van kunstmatige intelligentie aan de juiste jobopportuniteit. Dit met het doel om het ict-tekort in ons land aan te pakken. Tijdens het Supernova-festival eind september wordt de eerste proef met het matchingsplatform uitgevoerd.

Via Talentbuzz kunnen werkzoekende techtalenten hun cv eenmalig uploaden. Een algoritme op basis van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) scant het cv op competenties en vaardigheden en koppelt deze vervolgens aan (toekomstige) vacatures. De ai-technologie is ontwikkeld door het Antwerpse Nalantis. Dat bedrijf levert onder meer het hr-matchingplatform Beworkhappy. Ook hielpen Antwerpse startups Lizi en UQTalents bij de ontwikkeling van het matchingplatform.

Naast het matchingalgoritme geeft Talentbuzz de techtalenten inzicht in hun digitale skills en biedt het trainingsmogelijkheid. Daarnaast zijn er tests beschikbaar om zicht te krijgen op toekomstige trends en vereisten in het werkveld. Hiermee kunnen kandidaten zich heroriënteren. Maar bovenal wil het platform aantonen welke competenties de kandidaat nog mist om de perfecte match te zijn voor de beoogde positie.

Talentbuzz krijgt steun van Belgische tech-recruiters zoals Ausy (ict), VDAB (ingenieurs), Bloovi.me (digitale profielen) en Sympl (online marketeers).

Primeur in Antwerpen

Talentbuzz krijgt zijn primeur tijdens Supernova. Dat is een tech & innovatiefestival van 27 tot 30 september in het Eilandje in Antwerpen, waarbij ruim tachtig (tech)bedrijven exposeren. Zij stellen hun tech-vacatures beschikbaar via Talentbuzz. Techtalenten die een juiste match hebben krijgen gratis toegang tot Supernova om hier een gesprek met de potentiële werkgever aan te gaan.

Ict’ers kunnen tijdens dat festival onder meer terecht bij Proximus, maar ook startups en scale-ups zoals Rombit, The Glue, Qover, Cumul.io, Sparkcentral, Itineris, Teamleader, Beeple, Collibra, Newtec en Showpad.

Supernova

Supernova wordt georganiseerd door Flanders DC, Scale-Ups.eu en EWI. Het wordt mede georganiseerd door de Stad Antwerpen, Barco en Voka. Het wordt ondersteund door partners zoals Belfius, BNP Paribas Fortis, Besix, BVA, B-Hive, Cresco, Cronos, DC Network, EY, FIT, Gimv, Haven van Antwerpen, imec, IoT.be, KBC, MeetDistrict, Newtec, Siemens, Cegeka, Ghent, PMV, Showpad en The Bridge.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-23T11:40:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.