It-sector hofleverancier als Top Employer

Dit artikel delen:
Certificaat

Dit jaar mogen 64 Belgische bedrijven zich Top Employer noemen na certificering door het Top Employers Institute. Naast Great Place to Work, dat in ons land wordt ondersteund door Vlerick Business School, is Top Employer een ander certificaat of keurmerk dat sterk en mensgericht hr-beleid in de verf wil zetten. Van deze 64 bedrijven is maar liefst een kwart een it-bedrijf.

Traditioneel duiken er heel wat  it-organisaties op in de Belgische lijst van Top Employer gecertificeerden. Hieronder in deze editie namen als Business & Decision, Capgemini, Cegeka, Ordina, SAS Institute, Smals en Sogeti. Op de Europees/Belgische lijst vinden we onder meer Accenture, Avanade, Cognizant, Dimension, Infosys, Orange, SAP en Tata Consultancy Services.

It-bedrijven spannen de kroon bij Top Employer, samen met de financiële sector en de farmaceutische industrie. ‘Dat zijn typisch de sectoren waar men de war for talent aan den lijve ondervindt’, zegt Steven van Raemdonck, directeur Top Employers Institute België. Ondervertegenwoordigd in de lijst – en nochtans samen goed voor bijna 10 procent van de arbeidsmarkt – zijn de bouw- en de logistieke sector.

Drie trends

Uit het bijhorende onderzoek schuift het Top Employers Institute drie trends naar voor. De wil van bedrijven om hun medewerkers – van alle niveaus – te betrekken bij het hr-beleid en het frequent inzetten van marketingtechnieken voor hr-doeleinden zijn daar twee van.

De derde trend ligt in het stijgende gebruik van specifieke technologie, die voor een groot deel het personeelszakenbeleid anno 2019 moet bepalen. ‘Werkgevers beschikken over heel wat data waar ze tot voorheen weinig inzicht in hadden. Door het gebruik van software kan de hr-professional bepaalde patronen inzichtelijk maken en hiermee ook het hr-beleid gaan verbeteren’, oppert van Raemdonck.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-07T11:26:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.