Topman Karim Henkens opgestapt bij Centric

Dit artikel delen:

Karim Henkens

Karim Henkens is bij Centric om persoonlijke redenen als algemeen directeur vertrokken. Henkens werkte al jarenlang bij de it-dienstverlener uit Gouda en werd vooral bekend als directeur van de divisie voor de lokale overheid. In 2013 werd hij benoemd tot ceo. De overige bestuursleden, commercieel directeur Hans Schrijver en financieel directeur Carolien van der Werf, nemen zijn taken waar, in overleg met oprichter en voorzitter van de non-executive board Gerard Sanderink.

In een afscheidsmail aan het personeel schrijft hij dat het hem een eer en genoegen was om al die jaren voor Centric en zijn voorgangers te werken. Volgens Henkens is er 'gezamenlijk een fantastische onderneming neergezet die nog volop meespeelt in de Champions League van de ict.'

Henkens studeerde bedrijfskunde aan de TU Eindhoven, werkt daarna bij HCS en ging in 1992 op verzoek van Gerard Sanderink, directeur en eigenaar van Centric, aan de slag als commercieel directeur bij CIOB, een van de voorlopers van de huidige Centric-divisie voor de publieke sector. Later werd hij algemeen directeur en zorgde hij mede voor de verdere ontwikkeling en uitbouw van de organisatie en activiteiten van CIOB, later CIOB Kramers en vanaf 1 januari 2000 Centric Public Sector Solutions.

Naast de uitoefening van het algemeen directeurschap was hij nauw betrokken bij tal van acquisities door Centric. Vanaf 2001 bekleedde Henkens de functie van divisiedirecteur binnen Centric Holding waar hij verantwoordelijk werd voor de softwaredivisies en de internationale positionering van het ict-concern. In 2013 deed oprichter Sanderink een stap terug en kreeg Henkens de leiding over het bedrijf. Na 27 jaar is hij nu bij Centric vertrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-12T17:03:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.