Nixu benoemt Van der Wel tot Benelux-baas

Dit artikel delen:

Matthijs van der Wel.

De Europese cybersecuritydienstverlener Nixu benoemt Matthijs van der Wel tot hoofd van de Benelux. Hij gaat de activiteiten en verdere groei van Nixu in de regio leiden. Hij is per 1 mei benoemd en volgt Patrick van der Valk op die bij het bedrijf in dienst blijft.

Van der Wel heeft volgens Nixu bijna twintig jaar ervaring in de cybersecurity en is ervaren in het op- en uitbouwen van cybersecurityorganisaties. Voor zijn aantreden bij Nixu was hij werkzaam bij Fox-It, corporate security officer bij Booking.com en director cyber forensics bij PwC in Nederland.

Nixu in Benelux

Het van oorsprong Finse Nixu is sinds 2016 met een vestiging in Amsterdam actief in de Benelux en gericht op het aanwerven van talent en het uitbouwen van de aanwezigheid in de lokale cybersecuritymarkt. In 2017 breidde Nixu de dienstverlening in de regio verder uit via een fusie met het in Amsterdam gevestigde Expert Solution Support Center BV (ESSC). Naast het Benelux-kantoor is Nixu vertegenwoordigd in de Haagse Security Delta.

Petri Kairinen, ceo van Nixu, benadrukt het belang van regionale aanwezigheid. ‘Wij hebben in korte tijd de reputatie van vertrouwde organisatie op het gebied van cybersecurity en digital identity bij klanten in de Benelux opgebouwd. Mijn dank gaat uit naar de voorganger van Matthijs, Patrick van der Valk, voor de aanleg van deze sterke basis. Wij gaan nu een volgende fase in, waarin Nixu als cybersecuritypartner klanten in de regio een uitgebreid aanbod aan diensten biedt, altijd met lokale kennis en mensen.’

Netwerk van cybersecurity-consultatns

Het Finse securitybedrijf Nixu helpt organisaties met het ontwikkelen, onderhouden en monitoren van de cybersecurity. Nixu heeft cybersecurity-consultants in meer dan tien verschillende landen. Het helpt organisaties om processen, procedures en systemen zo optimaal mogelijk te beveiligen. Nixu heeft ervaring met banken en verzekeraars, industriële bedrijven, internetbedrijven, overheid en defensie. Het biedt naar eigen zeggen een totaalaanbod op het gebied van cybersecurity, zoals: security governance, risk management, incident response, secure software development, ethical hacking, auditing & compliance en identity en access management.

Daarnaast ontwikkelt het nieuwe internationale securitystandaarden voor de telecommarkt, bijvoorbeeld voor 5G. Het bedrijf, opgericht in 1988, heeft het hoofdkantoor in het Finse Espoo. Bij de onderneming werken zo’n vierhonderd mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-17T08:53:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.