Ex-Centric ceo Henkens wordt directeur Cegeka

Dit artikel delen:

Karim Henkens

De Belgische it-dienstenleverancier Cegeka stelt Karim Henkens, voormalig ceo van Centric Holding, aan als algemeen directeur voor de noordelijke regio van de groep. Vanaf 1 september 2019 gaat hij zich concentreren op het verstevigen van Cegeka’s marktpositie in Nederland, Duitsland en de Scandinavische landen. Die groei moet er enerzijds komen door organische groei en anderzijds door overnames.

Zander Colaers, de voormalige algemeen directeur voor Nederland, wordt coo van de Cegeka Groep. Hij is in die functie onder meer verantwoordelijk voor de infrastructuur-diensten, alle nearshore-activiteiten en verschillende andere groepsactiviteiten. ‘Ik ben verheugd dat Karim nu deel uitmaakt van het team. Zijn kennis van de Nederlandse, Duitse en Scandinavische markt helpt in onze toekomstige groei buiten België. Karim brengt waardevolle industriekennis, ervaring en relaties naar Cegeka’, aldus ceo Stijn Bijnens.

Nieuwe bedrijfsstructuur

Cegeka groepeert zijn activiteiten voortaan in vier geografische regio’s: België, regio noord, regio oost en Italië. Lucian Butnaru neemt als algemeen directeur voor Cegeka Oost, naast Roemenië, ook de leiding over Tsjechië. Butnaru verzorgt ook de verdere internationalisering in Oost-Europa.

Cegeka-dsa, Cegeka’s dochtermaatschappij, maakt geen deel uit van deze wijziging. Bij Cegeka werken vierduizend mensen. Het bedrijf heeft kantoren in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Roemenië, Slowakije en Tsjechië en levert diensten aan klanten in heel Europa.

Karim Henkens

Henkens studeerde bedrijfskunde aan de TU Eindhoven, werkt daarna bij HCS en ging in 1992 op verzoek van Gerard Sanderink, directeur en eigenaar van Centric, aan de slag als commercieel directeur bij CIOB, een van de voorlopers van de huidige Centric-divisie voor de publieke sector. Later werd hij algemeen directeur en zorgde hij mede voor de verdere ontwikkeling en uitbouw van de organisatie en activiteiten van CIOB, later CIOB Kramers en vanaf 1 januari 2000 Centric Public Sector Solutions.

Naast de uitoefening van het algemeen directeurschap was hij nauw betrokken bij tal van acquisities door Centric. Vanaf 2001 bekleedde Henkens de functie van divisiedirecteur binnen Centric Holding waar hij verantwoordelijk werd voor de softwaredivisies en de internationale positionering van het ict-concern. In 2013 deed oprichter Sanderink een stap terug en kreeg Henkens de leiding over het bedrijf. Na 27 jaar vertrok hij in maart 2019  bij Centric.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-04T14:23:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.