Julie Sweet wordt nieuwe ceo bij Accenture

Ict- en adviesbedrijf benoemt vrouwelijke opvolger voor de in januari overleden Pierre Nanterme

Dit artikel delen:

Julie Sweet

Accenture heeft vanaf september een nieuwe chief executive officer (ceo). Julie Sweet wordt dan de opvolger van Pierre Nanterme, die in januari overleed. De afgelopen maanden werden de honneurs waargenomen door David Rowland. Hij gaat vanaf september de raad van commissarissen leiden. Dat meldt het ict- en adviesbedrijf.

Sweet (51) geeft momenteel leiding aan de activiteiten van Accenture in Noord-Amerika, waar de multinational bijna de helft van zijn omzet genereert. In totaal is ze al meer dan tien jaar bij de onderneming betrokken, onder meer als hoofd bedrijfsjurist (general counsel) en chief compliance officer. De Amerikaanse wordt de eerste vrouw aan het hoofd van Accenture.

Visie

De nieuwe ceo staat bekend om haar visie op onderwerpen als innovatie, gebruik van technologie binnen bedrijven, inclusie en diversiteit. Naar eigen zeggen zijn dit bij Accenture belangrijke thema's. In de afgelopen drie jaar stond ze op de Forbes-lijst van invloedrijkste vrouwen. Voordat ze bij Accenture in dienst trad, was ze werkzaam bij een groot advocatenkantoor in New York en Londen.

Sweet volgt Pierre Nanterme op. De Fransman stierf op 31 januari 2019, op zestigjarige leeftijd. Twee weken daarvoor kondigde het bedrijf aan dat Nanterme om gezondheidsredenen aftrad als ceo en bestuursvoorzitter. Onder zijn leiding kreeg Accenture meer aandacht voor nieuwe digitale diensten en groeiden de financiële resultaten. Na zijn overleden werd David Rowland aangesteld als interim-ceo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-12T15:26:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.