Enrique Lores volgt Dion Weisler op als ceo HP Inc

Dit artikel delen:

Enrique Lores

De huidige baas van HP’s printerdivisie, Enrique Lores, volgt HP Inc-ceo Dion Weisler per 1 november op. Weisler treedt terug wegens gezondheidsproblemen binnen zijn familie waarvoor hij terugreist naar zijn thuisland Australië. Hij blijft wel bij het bedrijf en krijgt een rol als directeur bij de board tot de volgende aandeelhoudersvergadering die in april 2020 plaatsvindt.

Weisler is ceo sinds 2015, toen HP werd opgesplitst in twee delen. Hewlett-Packard Enterprise (HPE) voor de infrastructuur, software en diensten en HP Inc voor pc- en printeractiviteiten. Weisler kreeg de leiding over HP Inc, voormalig ceo Meg Whitman over HPE, tot ze in 2017 plaatsmaakte voor Antonio Neri.

Weisler noemt in een persbericht het dienen als ceo het hoogtepunt van zijn carrière en roemt zijn opvolger Lores om zijn leiderschapsvaardigheden en intelligentie. De Spanjaard is al ruim dertig jaar werkzaam bij HP waar hij startte als stagiair op het gebied van engineering. In 2018 toonde hij nog een zwaartekrachtloze printer, ontwikkeld voor het internationale ruimtestation ISS.

Selectieprocedure

Chip Berg, hoofd van die directieboard, geeft aan de beslissing van Weisler te respecteren. Ook bedankt hij hem voor het leiden van HP Inc na de opsplitsing van het bedrijf. Ook ziet hij in Lores de beste opvolger. ‘Sinds de opsplitsing, zijn we al bezig met een opvolgingsplanning waarbij zowel in- als externe kandidaten zijn opgenomen. Gedurende dit proces kwam Lores naar voren als de beste kandidaat, die we dan ook unaniem hebben gekozen.’

Berg geeft aan dat de Spanjaard belangrijk was tijdens de opsplitsing van HP, waarbij hij vooral een rol had in het transformeren van de kostenstructuur en het vereenvoudigen van de organisatie. Ook was hij betrokken bij de overname van de printertak van Samsung in 2017. Daarnaast was hij betrokken bij het partnerkanaal en had hij volgens HP een voortrekkersrol wat betreft de impact van het bedrijf op het klimaat.

Op 3 oktober aanstaande geeft Lores uitleg over zijn visie op het bedrijf tijdens HP’s investeerdersupdate.

Computable Awards 2019

HP Inc is genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie Hardware- & Infrastructuurleverancier van het Jaar. Het bedrijf krijgt de nominatie omdat het zijn portfolio uitbreidt met 3D-metaalprinting. Ook scoorde HP Inc met de HP Spectre Folio, een zogeheten leren convertible laptop.

Stemmen kan tot en met zondag 6 oktober. Op 29 oktober maakt Computable de winnaars bekend tijdens een spectaculaire awardsshow in het Beatrixtheater in Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-23T09:38:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.