DXC kiest Mike Salvino als nieuwe topman

Dit artikel delen:

Mike Salvino.

Mike Salvino is de nieuwe chief executive officer (ceo) van DXC Technology. Hij volgt Mike Lawrie op, die het Amerikaanse technologiebedrijf leidde vanaf 2017. Toen fuseerden CSC en de divisie Enterprise Services van HPE.

Salvino zit sinds afgelopen mei in het bestuur van DXC. Hij is afkomstig van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Carrick Capital Partners, waar hij een kleine drie jaar de scepter zwaaide. Voordien leidde hij zeven jaar wereldwijd een van de vijf bedrijfsonderdelen van Accenture. In totaal werkte hij ruim twintig jaar bij dit dienstenbedrijf.

Aan Salvino de taak om DXC Technology verder te laten groeien. Zijn voorganger Lawrie, oud-directeur van CSC, hield zich voornamelijk bezig met het in goede banen leiden van fusiepartners CSC en HPE Enterprise Services. Het ging daarbij om het integreren van de twee organisaties en het op poten zetten van de digitale transformatie die het bedrijf voor ogen heeft. Lawrie blijft bestuursvoorzitter van DXC Technology.

Nederland belangrijk

Nederland is een belangrijke markt voor DXC, vertelde landendirecteur Coks Stoffer eerder aan Computable. Volgens hem heeft ons land, na Duitsland, het grootste marktpotentieel van Europa. Bovendien onderscheidt de Nederlandse ict-markt zich door de hoge graad van ‘netwerk-readiness’ en het innovatieve gebruik van ict in bedrijfsprocessen. Nederlandse bedrijven spelen verder vaak een voortrekkersrol en zijn ontvankelijk voor nieuwe dingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-13T11:55:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.