Exact-ceo: volop ambities ondanks parkinson

Phill Robinson blijf aan als directeur en gaat vechten tegen de vooroordelen van chronische ziekten

Dit artikel delen:

Exact-ceo Phill Robinson

Topman Phill Robinson van softwarebedrijf Exact heeft parkinson. In een beladen videoboodschap aan zijn personeel maakte de Brit het persoonlijke nieuws bekend. Maar ook dat hij gewoon ceo blijft. Tot zijn vreugde reageert iedereen positief, zelfs eigenaar KKR.

Robinson leidt Exact sinds september 2017. Het was rond dezelfde tijd dat artsen bij hem de hersenziekte parkinson vaststelden. Hij twijfelde dan ook of hij de overstap naar Exact moest maken, vertelt de Brit in een openhartig interview in de Volkskrant. Zijn neuroloog wist hem te overtuigen. ‘Dus ik ging. Wel met angst, want uiteindelijk weet je toch niet hoe snel het erger wordt.’

Nu, twee jaar later, kwam het moment om de buitenwereld te informeren over zijn ziekte. Zo vertelde hij het aan de Amerikaanse investeerders van KKR, sinds 2015 eigenaar van Exact. En vorige week dus aan het personeel, direct na de bespreking van de kwartaalcijfers. De reacties zijn overweldigend, vertelt Robinson in de Volkskrant. Hij kreeg honderden steunbetuigingen, ontving geen enkele negatieve reactie.

Vooroordelen van chronische ziekten

"Zieke medewerkers zouden niet bang moeten zijn om erover te praten"

Zijn boodschap: ik heb parkinson, maar blijf aan als directeur en ga vechten tegen de vooroordelen van chronische ziekten zoals de mijne. Volgens hem wordt ziekteverzuim in veel ondernemingen alleen gezien als kostenpost. ‘Ja, het is waar dat een hoog ziekteverzuim duur is’, vertelt hij in de Volkskrant. ‘Maar er werken bij Exact bijna 1500 mensen. Zij vertegenwoordigen de hele bevolking, daar zitten nou eenmaal ook mensen bij die ziek zijn. Zij zouden niet bang moeten zijn om erover te praten, of angstig dat ze worden gediscrimineerd.’

Robinson is een veteraan in de it-wereld. Voor zijn aanstelling bij Exact, waar hij Erik van der Meijden verving, was hij onderdeel van het managementteam van Oracle, Siebel en Salesforce. Hij was ook ceo en voorzitter bij Iris Software, een Britse leverancier van boekhoud- en salarisadministratie-software.

Phill Robinson over zijn parkinson-ziekte

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-25T12:20:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.