SAP-jobs, salaris voor ict’ers en Chinese hack

De zes best gelezen Computable-achtergronden van 2019

Dit artikel delen:

Hoe gaat SAP in drie jaar tijd minimaal duizend SAP-jobs in ons land vervullen? Welke ict’er verdient het meeste? En was alle ophef rond de ‘gehackte’ handelsmissie van België terecht? Deze vragen spelen bij ict’ers. Dit is een greep uit de meest gelezen achtergrondartikelen op Computable in 2019, waarin onder meer deze vragen beantwoordt worden.

1. SAP-specialist worden was nog nooit zo makkelijk

Computable-hoofdredacteur William Visterin spreekt begin dit jaar met Alain Georgy, managing director van SAP België en Luxemburg. Georgy vertelt over de grootschalige campagne van het technologiebedrijf SAP om SAP-consultant te worden. Er zijn namelijk in ons land meer dan vijfduizend vacatures voor personen met een SAP-opleiding. Via de zogeheten '1000 SAP-jobs'-campagne moeten er tegen eind 2021 in ieder geval duizend SAP-jobs ingevuld worden. Dat is niet alleen bij SAP zelf, maar bij de vele partnerbedrijven waar consultants of specialisten in digitale transformatie nodig zijn.

2. 33reasons ontzorgt ondernemers in boekhouding

In september schrijft Computable een bedrijfsportret van de startup 33reasons. Dat bedrijf, opgericht door Pieter Lambrechts, Vincent Depoortere en Erik Meylemans, helpt ondernemers via hun product Okioki bij hun boekhouding. Het uitgangspunt van de startup is ondernemers helpen om financiële documenten zo efficiënt mogelijk te koppelen aan de effectieve transacties. ‘Zie ons als digitale assistent voor ondernemers. Wij helpen om facturen, rekeningen, afschriften en transacties op een eenvoudige manier te verwerken’, aldus het bedrijf.

3. Visterin Verdiept: Wie stopt Veeam?

Wie heerst over de back-upmarkt in ons land? Die vraag wordt in dit achtergrondverhaal beantwoord op basis van cijfers van een analyse van Smart Profile. Veeam heeft zijn sterke opmars in België ook de laatste maanden van 2018 kunnen voortzetten. Het Zwitserse bedrijf is met 47,1 procent marktaandeel een overtuigende leider op de Belgische markt voor backup-oplossingen.

4. Visterin Verdiept: 5 mythes over 'gehackte missie'

In het najaar vindt een Belgische handelsmissie naar China plaats. Tijdens deze trip zouden Chinezen massaal cyberaanvallen hebben uitgevoerd op de apparatuur van de deelnemers. Daarom moesten vele deelnemers zich in de weken daarna aandienen bij hun plaatselijke it-afdeling. Dit om hun pc en smartphone te laten nakijken en/of resetten. In dit artikel een analyse of de ophef rond de handelsmissie wel terecht was.

5. Atlas Copco rolt wereldwijd SAP-crm uit in 2 jaar

Computable reikt dit jaar voor het eerst de Computable Award ‘IT Project of the Year’ uit. Voor deze prijs zijn vijf ict-projecten genomineerd. In dit artikel vertelt Marta Gratkowska, SAP Cloud for Customer support bij Atlas Copco, over de wereldwijde uitrol van een nieuw crm-systeem: SAP Hybris. Via deze oplossing krijgt de leverancier toegang tot een centraal crm-systeem, waarin (internationale) klantinformatie is geconsolideerd.

6. Visterin Verdiept: welke it’er is de grootverdiener?

Wie verdient in it anno 2020 het meest, en wie het minst? Welke it-profielen en vaardigheden zijn in trek? En wat kan jij als it’er verwachten qua loon? Deze drie supervragen over het loon van it’ers worden beantwoord in dit artikel op basis van de Salaris Gids 2020 van Robert Half.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-31T11:05:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.