Imec it-topvrouw kiest voor opvallende carrièreswitch

Dit artikel delen:

Inge Neven

Inge Neven, bij Imec chief of staff met verantwoordelijkheid voor it, corporate projecten en risk management, kiest voor een opvallende carrièreswitch. Volgend jaar opent ze een ijssalon en een eventlocatie in Heverlee, bij Leuven.

De 43-jarige Inge Neven werd in 2016 door Imec aangetrokken om de fusie van het Leuvense Imec en het Gentse iMinds in goede banen te leiden. Als bio-ingenieur (ook al aan de KULeuven) heeft ze zich gespecialiseerd in consultancy, eerst bij Arthur D Little en later bij KPMG en Empact. Vanaf 2006 werkte ze voor de Nederlandse ngo SNV, aanvankelijk als controller voor negen landen in West- en Centraal-Afrika, later in Rwanda zelf als teamverantwoordelijke voor een vijftiental consultants voor opleiding, economische ontwikkeling en toerisme.

In de winter van 2010 gaat Neven aan de slag bij Distriplus (Club, Planet Parfum en Di), waar ze doorgroeit tot chief operations officer. Sinds de zomer van 2016 is ze werkzaam bij de  Leuvense onderzoeksgigant Imec waar ze twee jaar geleden ook lid werd van het directiecomité. Daar vertrekt ze nu eind maart om dan over zowat een jaar haar eigen onderneming op te starten. 'Ik kijk er naar uit', vertelt ze. 'Ik ben eigenlijk meer iemand die zich toelegt op transformatie dan op pure it. Bij Imec zitten de verschillende domeinen onder mijn bevoegdheid nu goed op de rit en zijn ze overgedragen aan bekwame managers. Tijd voor iets totaal nieuw', aldus de Limburgse die al zowat acht jaar in Heverlee woont.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-21T11:53:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.