Kans: leer thuis coderen tijdens coronacrisis

Dit artikel delen:
online leren

Met de coronamaatregelen brengen veel mensen de tijd binnenshuis door. Een uitgelezen kans dus om via een online-training of les-applicatie aan digitale- en ict-vaardigheden te werken. Met name coderen kan lonend zijn.

Dat concludeert The Knowledge Academy op basis van een rondvraag onder 431 specialisten in personeelszaken. Het Engelse trainingsbedrijf, dat wereldwijd actief is, maakt inzichtelijk welke vaardigheden het beste thuis zijn aan te leren en hoelang het duurt om het beginnersniveau van zo’n skill te bereiken.

Coderen

De top tien vaardigheden om te leren tijdens de coronacrisis (bron: The Knowledge Academy).

De beste competenties om via zelfstudie te leren, zijn digitale vaardigheden. ‘We leven in een wereld waarin technologie snel evolueert en we moeten die bijhouden’, verklaart The Knowledge Academy. ‘Codeervaardigheden zijn op veel gebieden essentieel en ict-​​ontwikkelaar of programmeur is een goed betaalde en gewilde baan.’

De aanbieder van trainingen adviseert daarom om te leren coderen. Er zijn tal van (online-)programmeercursussen en apps beschikbaar om de basisvaardigheden van coderen te leren. Bovendien is er geen diploma nodig om ontwikkelaar te worden, aldus The Knowledge Academy. Wanneer je elke dag een uur leert coderen, duurt het ongeveer 4,5 maand om de basis van dit vakgebied te leren.

Andere waardevolle vaardigheden zijn digitale marketing (het duurt ongeveer drie maanden om de basisvaardigheden te leren) en zoekmachineoptimalisatie (search engine optimization, seo), wat in tien dagen aan te leren is. Ook wordt het leren van een nieuwe taal sterk aangeraden. Dit neemt zo’n twee maanden in beslag om hierin het basisniveau te bereiken.

Hobby’s

De top tien wordt aangevuld met vaardigheden die we leren tijdens hobby’s: yoga (vijf maanden), schrijven (vier maanden), koken (drie maanden), tuinieren (vier weken), fotografie (twee weken) en pottenbakken (een dag). ‘Deze hobby’s zijn niet alleen geweldig om te ontspannen of onze gezondheid ten goede te komen, als het gaat om koken en yoga, maar we kunnen er ook wat extra geld mee verdienen via verschillende sociale-mediaplatforms.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-06T11:47:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.