It’er is kampioen van de bedrijfswagen

Dit artikel delen:

Veel meer dan andere functies kunnen it’ers rekenen op een wagen van de zaak. Ook over andere extralegale voordelen mogen ze niet klagen. Terwijl hun loon eerder gemiddeld is.

Dit blijkt uit de recente editie van het Salariskompas van Jobat. De gemiddelde it’er in ons land verdient 3.520 euro bruto per maand. Hiermee staat hij op de zevende plek in een lijst van 24 functies, gerangschikt qua loon van hoog naar laag. De gemiddelde Belg verdient overigens 3.410 euro bruto.

Dat it-loon is niet slecht. Maar directieleden (5.500 euro bruto per maand) en ingenieurs (3.945 euro bruto per maand) doen het wat dat betreft beter. Zeker inzake startlonen zijn it’ers geen grootverdieners.

7 op 10 heeft bedrijfsvoertuig

It’ers krikken hun loonpakket op met extralegale voordelen. Van alle functies is er, behalve directie, niemand die over meer extralegale voordelen beschikt dan de informaticus. En zeker wat bedrijfsvoertuigen betreft, is de it’er goed bedeeld.

71 procent van de it’ers kan rekenen op een bedrijfsvoertuig. Enkel directieleden (78 procent) en consultants (73 procent) doen beter. De andere 21 functies zitten daar onder.

Tenslotte nog dit: officieel gaat het in het Jobat Salariskompas om een ‘bedrijfsvoertuig’, dus ook bedrijfsfietsen komen in aanmerking, een categorie die de laatste jaren aan belang won. Maar ga er gerust vanuit dat de grote meerderheid van de bedrijfsvoertuigen in ons land ook effectief bedrijfswagens zijn.

Wat bepaalt jouw loon als it’er? Lees het hier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-19T10:28:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.