Anne-Sophie Lotgering leidt Proximus' bedrijfsafdeling

Dit artikel delen:
Proximus chief enterprise marketing officer

Ann-Sophie Lotgering volgt bij Proximus Bart Van Den Meersche op als chief enterprise market officer. Christophe Van De Weyer wordt chief operating officer, een nieuwe functie voor de bedrijfsafdeling.

Anne-Sophie Lotgering start op 13 juli als chief enterprise market officer, ofwel topverantwoordelijke voor de grootbedrijfmarkt, goed voor een omzet van ruim 1,4 miljard euro. Ze woont in Brussel en heeft een dubbel Frans-Nederlands paspoort. Haar loopbaan speelt zich grotendeels af bij Orange Business Services, onderdeel van de Franse operator Orange, het vroegere France Telecom.  Ze startte er in 2002 en groeide door senior vice-president Rusland en CIS-landen. In de lente van 2017 stapte ze over naar Microsoft als general manager Centraal- en Oost-Europa. Anderhalf jaar later trok ze toch opnieuw naar Orange Business Services, deze keer als chief marketing en digital officer.

Bij Proximus vervangt ze de flamboyante Bart Van Den Meersche die de bedrijfsafdeling net geen tien jaar onder zijn hoede had. Voordien heeft hij bijna dertig jaar IBM geleid als country manager en vice-president voor Zuid- en Oost-Europa. Sinds 1 juli is hij op pensioen.

Nog binnen de enterprise-unit is er een nieuwe functie gecreëerd: de chief operating officer (coo). Dat wordt Christophe Van De Weyer die de transformatie in goede banen moet leiden. Hij was bijna twintig jaar aan de slag bij Bain, eerst als associate consultant en later als partner. Hij legde zich toe op technologie, media en telecom. 

Proximus-ceo Guillaume Boutin is nu nog op zoek naar een nieuwe chief financial officer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-03T11:47:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.