Presentatrice tv-serie over computers overleden

Dit artikel delen:

Gerty Christoffels, die begin jaren negentig een computerserie op televisie presenteerde, is overleden. Ze werd 62. In 1992 interviewde ze Bill Gates voor het programma.

Gerty Christoffels was het gezicht van 'Personal Upgrade', de eerste tv-reeks over computers en informatica op de toenmalige BRTN (nu VRT). Ze presenteerde de eerste drie seizoenen, van 1992 tot 1995.

Het programma was een co-productie van het Fonds voor Vorming en Opleiding en Smash, het bedrijf van Ronald Janssens die later ook Digikids opstartte. 'Personal Upgrade' was bij de aanvang een behoorlijk succes. Het ging over de basisbegrippen van computers en de werking van klassieke softwarepakketten. Kijkers konden tot twee uur na de uitzending naar een gratis nummer bellen en hun computerproblemen voorleggen. In 1992 interviewde Christoffels tevens Bill Gates over ‘information at your fingertips’.

In het tweede en derde jaar van de serie verschoof de aandacht naar de it-behoeften van de bedrijfswereld.

Christoffels werd bij het grote publiek vooral bekend dankzij ‘De Drie Wijzen' en ‘Boeketje Vlaanderen’. Ze overleed aan longkanker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-15T10:42:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.