Baekelmans wordt technologiediplomaat in New York

Jan Vercammen volgt Rombit-ceo op

Dit artikel delen:

John Baekelmans.

Begin februari verhuist John Baekelmans naar New York als technologiediplomaat voor Flanders Investment and Trade (FIT). Jan Vercammen neemt diens job als ceo van Rombit over.

Baekelmans moet Vlaamse technologiebedrijven helpen zich te vestigen in de Verenigde Staten én Amerikaanse ondernemingen begeleiden om een stek te vinden in Vlaanderen. Het gaat daarbij om samenwerkingen en investeringen met Vlaamse bedrijven. ‘Een job die op mijn lijf geschreven is', aldus Baekelmans.

Na zijn master computer engineering aan de universiteit van Antwerpen ging Baekelmans aan de slag bij Siemens als netwerkingenieur voor grote telefoonnetwerken. Na zes jaar, in 1996, stapte hij over naar Cisco als directeur business development. In 2006 werd hij aangetrokken door FifthPlay als chief technology officer maar in de zomer van 2008 trok hij opnieuw naar Cisco, deze keer in Londen als cto verantwoordelijk voor smart connected communities, later voor de ‘internet of everything solutions group’.

In 2016 vertrok hij naar Imec als vicepresident system & software solutions om dan enkele jaren later ceo te worden van Rombit. Zijn vervanger Jan Vercammen was bijna 25 jaar ceo van Dematic. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-15T11:44:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.