Switchfully leidt niet-it’ers op voor FOD Financiën

Dit artikel delen:

Na een succesvolle eerste editie van Java@FIN met zestien personen, schoolt Switchfully nog eens veertig kandidaten zonder voorafgaande it-vaardigheden om, die dan terecht kunnen bij de federale overheidsdienst van Financiën.

Switchfully, een afdeling van Cegeka, werkt daarvoor samen met Egov Select en de FOD Financiën. Egov Select is een vzw gespecialiseerd in de rekrutering en selectie van it-personeel voor de federale overheid. Vorig jaar werden zestien kandidaten omgeschoold tot junior java developer. Deze keer werden veertig kandidaten weerhouden, waarvan de helft gaat voor een Java-traject van vier maanden met persoonlijke begeleiding. Twintig anderen krijgen een analisten-traject van één maand met coaching.

'Het gaat om personen met een diverse achtergrond, van kantoordirecteur tot winkelverantwoordelijke of laborant. Voorwaarde is wel dat ze een sterke affiniteit en passie hebben voor it', vertelt Reinout Van Bets die Switchfully leidt. Er daagden voor deze editie zo’n 640 kandidaten op.

Switchfully wil dit jaar nog zo’n honderd kandidaten opleiden. Naast de FOD Financiën, zijn ook ondernemingen zoals CM, de federale pensioendienst en UZ Brussel klanten.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-03T14:39:00.000Z Luc Blyaert