Switchfully leidt niet-it’ers op voor FOD Financiën

Dit artikel delen:

Na een succesvolle eerste editie van Java@FIN met zestien personen, schoolt Switchfully nog eens veertig kandidaten zonder voorafgaande it-vaardigheden om, die dan terecht kunnen bij de federale overheidsdienst van Financiën.

Switchfully, een afdeling van Cegeka, werkt daarvoor samen met Egov Select en de FOD Financiën. Egov Select is een vzw gespecialiseerd in de rekrutering en selectie van it-personeel voor de federale overheid. Vorig jaar werden zestien kandidaten omgeschoold tot junior java developer. Deze keer werden veertig kandidaten weerhouden, waarvan de helft gaat voor een Java-traject van vier maanden met persoonlijke begeleiding. Twintig anderen krijgen een analisten-traject van één maand met coaching.

'Het gaat om personen met een diverse achtergrond, van kantoordirecteur tot winkelverantwoordelijke of laborant. Voorwaarde is wel dat ze een sterke affiniteit en passie hebben voor it', vertelt Reinout Van Bets die Switchfully leidt. Er daagden voor deze editie zo’n 640 kandidaten op.

Switchfully wil dit jaar nog zo’n honderd kandidaten opleiden. Naast de FOD Financiën, zijn ook ondernemingen zoals CM, de federale pensioendienst en UZ Brussel klanten.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-03T14:39:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.