Dit verdient een Belgische it’er

Dit artikel delen:
Euro

Belgische it’ers krijgen goed betaald. Gemiddeld ontvangen zij een jaarsalaris van 72.000 euro. Dat is flink boven het Europese gemiddelde van ruim zestigduizend euro op jaarbasis. Dit blijkt uit het IT Skills and Salary Report van Global Knowledge, waarbij bijna tienduizend it’ers wereldwijd zijn ondervraagd.

Hiermee verdienen de Belgische it’ers in vergelijking met Europese collega’s vrij veel. Buurlanden als Nederland (63.000 euro), Frankrijk (59.500 euro) en het Verenigd Koninkrijk betalen minder aan de it’ers. Duitsland keert op zijn beurt weer een iets hoger salaris uit van 74.000 euro per jaar. De Europese uitschieter is Zwitserland. Daar ontvangen it’ers zo’n 95.000 euro per jaar. Hongarije (30.000 euro), Griekenland (31.000 euro) en Roemenië (bijna 32.000 euro) keren de laagste salarissen uit aan it’ers.

Overigens is het gemiddelde salaris in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) met 56.500 euro lager dan het wereldwijd jaarsalaris van 71.500 euro. Het hoogste salaris wordt in Noord-Amerika uitgekeerd. It’ers verdienen jaarlijks 97.000 dollar, wat 36 procent hoger is dan het wereldwijde gemiddelde.

Niveau van functie

Het rapport maakt onderscheid tussen vier niveaus. Allereerst de it-professionals, zoals cloud-architecten, it-auditor of netwerk-engineer. Deze groep is goed voor 61 procent van de beroepsgroep in de EMEA-regio. Zij verdienen gemiddeld 53.700 euro per jaar. Het tweede niveau zijn de managers (25 procent), zoals de projectmanager of de infrastructuurmanager. Voor het salaris hoef je deze stap niet te maken: dat is op jaarbasis vrijwel gelijk aan die van de professional.

Nog eens 12 procent van de it’ers werkt op seniorniveau. Denk aan rollen als een directeur van een tak of een programmamanager. Die it’ers mogen rekenen op een gemiddeld salaris van 69.000 euro per jaar. Tot slot verdienen de executives, zoals algemeen directeur, cio of cto, 92.500 euro op jaarbasis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-11T09:57:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.