Dit zijn de best betaalde it-banen

Dit artikel delen:
fintech

Een Belgische it’er verdient gemiddeld 72.000 euro per jaar. Dat is fors boven het Europese gemiddelde van zestigduizend euro. Met welke it-functie kun je op het hoogste (en laagste) salaris rekenen? Computable zocht het uit.

Computable baseert zich op het IT Skills and Salary Report van Global Knowledge. Voor dat rapport zijn bijna tienduizend ict’ers wereldwijd ondervraagd. Het heeft per geografische regio (EMEA, Noord Amerika, Zuid Amerika en Azië) het gemiddelde salaris van zestien it-functies opgesteld.

Executives, zoals algemeen directeur, cio of cto, verdienen in de EMEA-regio het meest. Zij kunnen rekenen op een jaarsalaris van 88.000 euro. Overigens bekleedt nog drie procent van de ict’ers zo’n functie.

De nummer 2 best betaalde it-job is die in risk management. Zij verdienen gemiddeld 75.000 euro op jaarbasis, gevolgd door experts in cloud computing (71.500 euro). Ook verkopers en marketeers verdienen net boven de zeventigduizend euro per jaar.

Business-analisten, securityspecialisten, ontwerpers van de it-infrastructuur, project- en programmamanagers en it’ers actief in de operatie verdienen gemiddeld ruim zestigduizend euro per jaar. De slechts betaalde baan in de EMEA-regio is die voor medewerkers van de servicedesk of van support-afdelingen. Zij verdienen een gemiddeld jaarsalaris van ruim 34.000 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-12T09:14:00.000Z Suzanne Martens