Salaris it'er zit in de lift

Dit artikel delen:

Belgische it’ers zien hun loon flink stijgen. Meer, van alle functies in ons land zagen informatici hun brutoloon de voorbije jaren het hardst omhoog gaan van allemaal.

De gemiddelde it’er verdient 4.064 euro bruto per maand. Vooral het voorbije jaar zaten de it-lonen in de lift in ons land.

Met die 4.064 euro bruto zitten informatici een stuk boven het gemiddelde loon in ons land. Dat ligt op 3.783 euro voor de doorsnee Belgische werknemer. Dat alles blijkt uit de recente editie van het Salariskompas van Jobat.

Top-drie

Samen met werknemers in overheidsdiensten is de it’er bovendien het functieprofiel dat zijn loon het hardst ziet toenemen sinds 2017. Op vier jaar tijd komt er zowat zestien procent bij, deels ook door automatische indexering. Al staat de it’er niet alleen. Ook medische en paramedische profielen gingen er de voorbije jaren flink op vooruit. Deze profielen vervolledigen de top drie van functies die qua loon het felst stegen.

Creatieve beroepen en vrije beroepen zagen hun loon dan weer het minst stijgen van allemaal. Zij staan onderaan in de lijst met ongeveer 25 functieprofielen.

Enkel voltijds

Bij de lonen in het Salariskompas gaat het telkens om het maandelijkse brutoloon. Bonussen en de zogenaamde dertiende maand niet meegerekend. Enkel voltijdse werknemers, zowel bedienden, arbeiders en ambtenaren komen in aanmerking bij dit loononderzoek.

Meer informatie, bijvoorbeeld ook over de extralegale voordelen van it’ers en hun tevredenheid over hun loon, vind je vrijdag in het achtergrondverhaal Visterin Verdiept op Computable België.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-10T10:52:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.