Voor it-jobs is corona al voorbij

Dit artikel delen:

De afgelopen maanden ging het aantal openstaande vacatures voor it’ers flink de hoogte in. De it-ontwikkelaar is daarbij in trek, al is hij niet de enige.

Kort nadat de coronacrisis opdook in ons land, zetten veel bedrijven hun openstaande it-vacatures in de koelkast. Erg lang duurde dat niet.

Intussen staan er bij arbeidsbemiddelaar VDAB evenveel vacatures open voor it-profielen als in begin 2020, toen het coronavirus ons land nog moest aandoen. Veel bedrijven hebben hun initiatieven rond digitalisering de voorbije maanden ook versneld.

Welke profielen?

Vooral de nood aan analist-ontwikkelaars is hoog. Daarvoor kwamen de voorbije twaalf maanden ruim drieduizend vacatures binnen de VDAB. Momenteel staan er nog zowat 750 open. En dat zijn dan nog enkel de vacatures die bij de VDAB worden geregistreerd. 

De it-ontwikkelaar is traditioneel het it-knelpuntberoep, ook omdat dit profiel door VDAB breed wordt ingevuld: van Java- en webontwikkelaar tot tester. Liggen ook goed in de markt: de databankbeheerder (292 openstaande vacatures), de integratie- en implementatie-expert ict (297 vacatures) en de netwerkbeheerder (170 vacatures).

Het zijn niet allemaal pure techneuten. De verantwoordelijke ict is goed voor 112 openstaande vacatures. Voor de bedrijfsanalist-ict zijn er bijna driehonderd openstaande vacatures.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-22T11:05:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.