Startlonen in it zitten in de lift

Dit artikel delen:

In tegenstelling tot de meeste andere sectoren, stijgen de startlonen voor it-profielen wel nog. Het gemiddelde startloon in it ligt op ruim 3.500 euro bruto. Gemiddeld genomen moeten de meeste werknemers die dit jaar een contract tekenen bij een werkgever rekening houden met een lager startloon dan wie in 2019 bij een bedrijf aan de slag ging. De gemiddelde beginlonen liggen dit jaar in ons land namelijk 2,4 procent lager dan in 2019. Dat blijkt uit cijfers van SD Worx.

Sectoren verschillen onderling heel erg, en meestal dalen de lonen dus. Alleen in transport & logistiek enerzijds en ict anderzijds liggen de gemiddelde lonen voor nieuwe contracten hoger. 

De it-profielen drijven verder op de investeringen in digitalisering en automatisering die veel organisaties plannen. Hierbij moeten ze (vaak gegeerde) it-profielen aantrekken. Door het spel van vraag en aanbod ligt het gemiddeld it-startloon 1,1 procent hoger dan dat in 2019.

3.535 euro bruto

Ook de transport- en logistieksector kreeg met de opmars van e-commerce een duwtje in de rug. De lonen van de nieuwe werknemers lagen daar gemiddeld 1,4 procent hoger dan in 2019.

Het startloon in it ligt op 3.535 euro bruto per maand. Dit is dus het gemiddelde loon waaraan een it-medewerker begint in een bedrijf.

Met dit loon zit de it’er hoger dan de tien andere sectoren (van industrie tot bouw en financiële sector) die onder de loep werden genomen. De laagste brutolonen (1.800 euro) vinden we volgens SD Worx bij de sector accommodatie en maaltijden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-30T11:52:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.