Waarom de ict-sector onklopbaar is in bedrijfswagens

Dit artikel delen:

Of je op een bedrijfswagen kan rekenen, hangt af van de sector waarin je aan de slag bent. De ict-sector is op dat vlak onklopbaar.

In het algemeen kan je stellen dat de helft van de werknemers met zijn of haar privévoertuig naar het werk rijdt. Minder dan een kwart van de werknemers (23 procent) doet dat met een bedrijfswagen. Dit blijkt uit de analyse van SD Worx bij 21.000 werknemers die in 2020 werkzaam waren.

Ict in top vier

"In de ‘war for talent’ is een wagen een belangrijk instrument"

Maar krijg je een bedrijfswagen aangeboden of niet? Dat hangt af van de sector waarin je werkt. In verhouding kan je in ons land de meeste bedrijfswagens terugvinden in vier sectoren, samen goed voor bijna zeventig procent van de bedrijfswagens.

Deze vier sectoren zijn groot- en kleinhandel (19 procent), professionele, wetenschappelijke en technische activiteiten (18 procent), industrie (17 procent) en informatie en communicatie (15 procent). Ook al telt ict in ons land op zich een stuk minder werknemers dan industrie en handel, de sector staat hier toch maar mee in de top vier.

Zes op tien krijgt er een

Hoe zit dat vanuit werknemersperspectief? Daar is het overduidelijk. Als werknemer heb je in de sector ‘informatie en communicatie’ veruit de meeste kans dat een bedrijfswagen bij je functie hoort: zes op de tien werknemers kunnen terugvallen op een wagen van de zaak. In de zogenaamde ‘war for talent’ blijft een bedrijfswagen een belangrijk instrument.

De tweede sector is ‘professionele, wetenschappelijke en technische activiteiten’, waar één op twee werknemers over een bedrijfswagen beschikt. En ook die profielen zijn overigens vaak actief in een op ict- of op digitalisering gerichte functie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-07T09:45:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.