Cdo Geert Van Mol verlaat Belfius

Dit artikel delen:
ex cdo Belfius

Het komt als een donderslag bij heldere hemel. Chief digital officer Geert Van Mol keert Belfius de rug toe. Hij heeft de bank voluit op de digitale kaart gezet. ‘Digital is rock’n’roll’, vertelde hij overal.

Geert Van Mol, een grote fan van Bruce Springsteen, werkte bijna een kwart eeuw bij Belfius waarvan de laatste zes jaar als chief digital officer. Dankzij hem wierp Belfius zijn stoffig imago af en werd een van de voorlopers van wat digitaal bankieren kan betekenen.

Volgens een recente studie van SIA Partners staat Belfius samen met KBC op de koppositie in een internationale ranking van de beste banken ter wereld. Van Mol maakte van de mobiele app een van de speerpunten, zorgde ervoor dat heel wat Belgische bedrijven betrokken werden, maakte met Re=Bel een zeer toegankelijke beleggers-app en was de trekker van Banx, een gezamenlijk initiatief van Belfius en Proximus.

Volgens Belfius gaat het om een strategische beslissing en wordt er geen opvolger gekozen.   

In 2019 werd Van Mol ook de eerste cdo van het jaar en is sindsdien ook de voorzitter van de jury van de CDO Awards die op 28 oktober plaatsvinden.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-24T10:54:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.