Randstad groeit op it-uitzendmarkt met overname Cella

Dit artikel delen:

Randstad heeft het Amerikaanse Cella overgenomen, een middelgroot uitzendbureau dat zich richt op it’ers, creatieve en marketing beroepen. De overnamesom bedraagt 112 miljoen euro. Randstad kan hierdoor zijn positie op de groeiende markt voor ‘digitaal uitzendpersoneel’ versterken, aldus de uitzendgroep in een toelichting.

Het snelgroeiende Cella verwacht dit jaar de omzetgrens van honderd miljoen dollar te kunnen doorbreken. Volgens Jacques van den Broek, ceo van Randstad, vormt Cella een mooie aanvulling op de activiteiten van zijn concern, vooral op het gebied van it-oplossingen en managed services in de VS.

Randstad zit in 38 landen. In bijna de helft van deze markten zit het uitzendconcern uit Diemen in de top drie. De omzet bedroeg vorig jaar 20,7 miljard.

Randstad zou meer acquisities op het oog hebben. De Belgische zakenkrant De Tijd maakte onlangs melding van verregaande gesprekken met Hudson Solutions uit Brussel. Overname van dit bureau voor rekrutering en selectie zou Randstad in België verder versterken. De uitzendgroep is daar al marktleider met 1,4 miljard euro omzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-01T09:51:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.