It-expert van 60+ krijgt eigen vacaturedatabank

Dit artikel delen:
De ict-sector groeit de komende twee jaar met ongeveer 30.000 banen per jaar.

Zestigplussers willen soms langer aan de slag blijven, bijvoorbeeld voor tijdelijke opdrachten. Het is voor deze gemotiveerde doelgroep dat de Vind-je-Sixie-databank is opgericht.

Op Vind-je-Sixie staan it-experts als ontwikkelaars en (andere) technische profielen als stabiliteitsingenieurs. Maar ook pakweg werfleiders, boekhouders, verkopers en copywriters bieden zich aan.

Al zijn informatici goed vertegenwoordigd. In totaal vinden we al een honderdtal it’ers op een totaal van een kleine negenhonderd profielen. Ook een dertigtal ingenieurs staan er.

Bij een match kan een Sixie aan de slag als freelancer op basis van een dagtarief of via een selectietarief. Sixie rekent, naar eigen zeggen, een marktconform (en vooraf overeengekomen) dagtarief aan op maat van de tijdelijke opdracht. ‘De doelgroep zijn gepensioneerden of zestigplussers die openstaan voor tijdelijke opdrachten, telkens op maat van hun expertise’, vertelt medeoprichter Axel Ronse. ’Het gaat niet werknemers die nog op zoek zijn naar een vaste betrekking tot aan hun pensioen.’

Drie politici

Opmerkelijk zijn de oprichters achter Sixie. Dat zijn drie politici uit diverse politieke partijen: Axel Ronse (N-VA), Pieter Marechal (CD&V) en Elisabeth Meuleman (Groen).

De drie richtten samen de startup op achter deze databank met arbeidskrachten. ‘Wij zijn alle drie overtuigd van het feit dat Sixies een belangrijk deel van de oplossing zijn voor de arbeidskrapte. Zo zijn onder meer ingenieurs en it’ers ook na hun pensioen nog ambitieus en bij de pinken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-04T12:05:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.