Jeanine van der Vlist vertrekt bij Eurofiber

Andrea Kraus volgt haar op

Dit artikel delen:
Jeanine van der Vlist Eurofiber

Jeanine van der Vlist van Eurofiber.

Commercieel directeur Jeanine van der Vlist stopt per 1 januari 2022 bij glasvezelleverancier en datacenteraanbieder Eurofiber. Ze bekleedde er de afgelopen zeven jaar diverse leidinggevende functies. Haar opvolger is Andrea Kraus, die ruim twintig jaar in de it- en telecomwereld rondloopt.

Eurofiber haalde Van der Vlist (1964) in het voorjaar van 2015 binnen om de Nederlandse activiteiten commercieel te leiden. Een jaar later werd ze managing director. De afgelopen drie jaar was ze commercieel directeur (cco) en lid van de raad van bestuur van de Eurofiber Group. Hieronder vallen de bedrijfsonderdelen Eurofiber, DCspine en Matrixmind in Nederland en België, Dataplace in Nederland, alsmede vijf Franse bedrijfsonderdelen.

Andrea Kraus volgt Van der Vlist op. Haar functie gaat chief revenue officer (cro) heten, wat volgens een woordvoerder vrijwel overeenkomt met de functie die Van der Vlist nu bekleedt. Kraus draagt straks de eindverantwoordelijkheid over het commerciële beleid van de Eurofiber Group. De Duitse neemt ook Van der Vlists zetel over in de raad van bestuur van Eurofiber.

Commerciële beleid

Andrea Kraus Eurofiber

Andrea Kraus is afkomstig van Vodafone Duitsland.

Kraus (1973) geeft momenteel leiding aan de zakelijke-verkoopafdeling van Vodafone in Duitsland. In deze functie richtte ze zich op de thema's digitalisering, cloud computing, internet of things (iot), kunstmatige intelligentie (ai) en big data. Algemeen directeur Alex Goldblum van Eurofiber is verheugd met de komst van de Duitse: 'Met Andrea verwelkomen wij een board member die haar sporen meer dan verdiend heeft in de wereld van telecom, breedband als cloud-infrastructuur, in Duitsland maar ook een groot aantal andere landen in Europa.'

Het is niet bekend wat Van der Vlist vanaf januari gaat doen. Volgens de woordvoerder oriënteert ze zich nog. In 2017 ontving Van der Vlist de Computable Award CEO van het Jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-05T12:13:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.