Gratis programmeerschool 19 nu ook naar Antwerpen

Dit artikel delen:

Vier jaar na de oprichting van de codingschool 19 te Brussel opent programmeerschool Campus 19, kortweg 19, nu ook een vestiging in Antwerpen. Het initiatief verwelkomt zijn eerste studenten in oktober en is gratis mits selectie.

Campus 19, lid van netwerk 42, werd opgericht door Ian Gallienne en John Bogaerts en ontwikkelde zich aanvankelijk in Brussel. Vandaag zijn meer dan 350 studenten opgeleid in programmeercode met, volgens de initiatiefnemers, een tewerkstellingspercentage van honderd procent. Intussen hebben 68 verschillende bedrijven studenten uit Campus 19 verwelkomd voor stages of jobs.

Partners

Volgens Gallienne en Bogaerts heeft 19 de ambitie om een nationale impact te hebben en talent op te leiden. ‘Het was dan ook niet meer dan logisch om naar Antwerpen te komen als locatie voor Campus 19. In de grootste stad van Vlaanderen zullen wij bijdragen tot een verhoging van de werkgelegenheidsgraad en tegemoetkomen aan de behoeften van de bedrijven’, tekent het tweetal op.

Deze campus zal gevestigd zijn in de gebouwen van DPG Media, op het Mediaplein. De opening is voorzien voor 17 oktober met het eerste ‘digibad’, de selectieprocedure om bij Campus 19 te mogen starten. De campus zal 24/7 open zijn, volledig gratis zijn en 150 plaatsen tellen.

(Inschrijven kan op Campus19.be en Launch.s19.be. Campus 19 heeft de steun van GBL, Belfius, Deloitte, Proximus, Interparking,RTL, DPG Media en de 4Wings Foundation. De opening van de campus in Antwerpen wordt mogelijk gemaakt door een financiering van Belfius Bank en Belfius Investments Partners, een groep van zeven nieuwe sponsors zijnde Duvel Moortgat, Johnson and Johnson, Hubo, Port of Antwerp Bruges, SD Worx, Lifeworld en Digipolis.)


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-24T10:50:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.