Dit verandert er door de nieuwe EU-arbeidswet

Dit artikel delen:

Oppassen geblazen voor bijklussende ict’ers. Een bijbaantje dat niet bij de werkgever is aangemeld, kan je zwaar in de problemen brengen, zelfs als daar geen vergoeding tegenover staat. Ook voor onbetaalde schnabbels of vrijwilligerswerk geldt vanaf 1 augustus een meldingsplicht.

Snijders Advocaten uit Den Bosch waarschuwt daar serieus rekening mee te houden. De nieuwe Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden zit vol nieuwe verplichtingen en geldt voor de gehele Europese Unie. Zo kan de baas onbetaald overwerken afdwingen als dat in de arbeidsovereenkomst of cao is geregeld. En bij ziekte moet de telefoon aan staan. Onbereikbare werknemers lopen kans in hun loon te worden gekort.

Verlofuren dienen tijdig te worden doorgegeven. Je kan niet zomaar even verstek laten gaan. De werkgever kan ook thuiswerken opleggen. Ook kan de baas studiekosten terug claimen als cursussen niet echt voor het werk nodig zijn. 

Lees ook het achtergrondverhaal: Nieuwe arbeidswet stuk strenger voor werknemers

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-29T17:30:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.