Hr-techbedrijf Deel komt naar België

Dit artikel delen:

De Israëlische hr-tech-scale-up Deel komt naar België en Luxemburg. Deel is een unicorn die zich specialiseert in het aanwerven van buitenlandse werknemers.

Het bedrijf koppelt een internationale arbeidsmarkt aan lokale wetgeving. Deel vergemakkelijkt naar eigen zeggen het aanwerven, beheren en vergoeden van medewerkers in het buitenland. Via de software van Deel brengen klanten het arbeidscontract en ook de loonadministratie in orde volgens de lokale regelgeving. Loonadministratie is een taak die in ons land doorgaans wordt uitgevoerd door hr-dienstenbedrijven (of zogenaamde sociale secretariaten) als SD Worx, Securex of Acerta.

Payroll of loonadministratie is een van hun specialisaties. Ook Deel heeft deze focus, in het opzicht van internationale tewerkstelling. De uitbreiding naar de Belux is de volgende stap in de snelle evolutie van het internationale payrollbedrijf, dat drie jaar geleden is opgericht en eerder dit jaar in Nederland werd gelanceerd. ‘We merken dat ook in België heel wat bedrijven in het buitenland rekruteren om hun teams te versterken. Remote of hybride werken geeft niet alleen de optie om van thuis uit te werken’, oppert Dennis Valkema, leader Benelux van Deel, bij de aankondiging van de komst van zijn bedrijf naar België.

Deel speelt in op de trend dat bedrijven, ook voor bijvoorbeeld it’ers, verder gaan rekruteren. ‘Het is onze missie om ook in België en Luxemburg van een wereldwijde arbeidsmarkt een realiteit te maken. Een grens of ander financieel of arbeidsbeleid mag geen beperking zijn’, stelt hij. Sinds anderhalf jaar mag Deel zichzelf ook omschrijven als unicorn of eenhoorn. In het bedrijfsleven is dat een private startup die meer dan een miljard dollar waard is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-28T12:24:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.