Wie gaat Digitaal Vlaanderen leiden?

Dit artikel delen:

Er zijn nog drie kandidaten om Barbara Van Den Haute op te volgen als administrateur-generaal van het agentschap Digitaal Vlaanderen. Het gaat om Jan Dobbenie, de huidige cio van de VDAB, Dewi Van De Vijver, de oprichtster van Flowpilots, en Jan Smedts, adjunct-kabinetschef ict bij minister-president Jan Jambon.

Wordt het dan toch opnieuw een politieke benoeming? Het is de nieuwssite Apache.be die de kat de bel aanbindt onder de titel ‘Politieke benoemingscrarrousel draait overuren onder regering Jambon’. Daaruit zou blijken dat Jan Smedts een goede kans maakt om Digitaal Vlaanderen te leiden. Hij is vandaag adjunct-kabinetschef bij minister-president Jan Jambon (N-VA) en verantwoordelijk voor ict en het agentschap facilitair bedrijf.  

De andere twee kandidaten zijn Dewi Van De Vijver, de oprichtster van Flow Pilots dat onlangs werd overgenomen door de Limburgse ACA-groep. Daarop verliet Van De Vijver het bedrijf. Volgens Apache.be heeft ze een VLD-signatuur. Van De Vijver scoort altijd erg hoog in de IT Person of the Year ranking van Computable.be.   

De derde kandidaat is volgens onze informatie Jan Dobbenie, de huidige cio van de VDAB. Hij heeft ongetwijfeld het meest ervaring in zowel privé- als overheidsbedrijven en is volgens insiders het best geplaatst om de topjob in te vullen. De economist van de universiteit van Antwerpen werkte elf jaar bij Procter & Gamble, vijf jaar bij AB Inbev als vice-president global business systems, vijf jaar als cio bij energiebedrijf Nuon België en vijf jaar als chief market officer bij Eni. Sinds begin 2018 is hij de cio bij VDAB. Volgens Apache.be speelt in zijn nadeel dat hij geen politieke kleur heeft.

Waslijst

De Vlaamse regering moest op zoek naar een nieuwe administrateur-generaal voor Digitaal Vlaanderen toen topvrouw Barbara Van Den Haute afgelopen zomer plots overstapte naar Microsoft. Daarop werd een aanwervingsprocedure opgestart door een onafhankelijk selectiebureau. Die reduceerde de waslijst aan kandidaten tot een longlist van acht personen. Uiteindelijk werd die finaal teruggebracht tot drie kanshebbers, aldus Apache.be.

Digitaal Vlaanderen wordt ad interim geleid door Frank Geets, de topman van het Agentschap Facilitair Bedrijf. Digitaal Vlaanderen telt 640 medewerkers en heeft werk genoeg voor handen met de oprichting van het Vlaams Datanutsbedrijf en de organisatie van Flanders Technology & Innovation. 

[Update] Dewi Van De Vijver ontkent formeel dat ze kandidaat is voor de post van administrateur-generaal bij Digitaal Vlaanderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-22T11:33:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.