Who's next? Sophos schrapt 10 procent van personeel

Dit artikel delen:

De Engelse ict-beveiliger Sophos zet tien procent van de medewerkers op straat, ongeveer 450 mensen. De maatregel is nodig voor de balans tussen groei en winstgevendheid in de huidige verslechterende economie, vertelt een woordvoerder aan Techcrunch. Sophos is het zoveelste techbedrijf dat veel mensen ontslaat.

Sophos is een middelgrote aanbieder van ict-beveiligingsproducten en -diensten. Het bedrijf groeide de afgelopen jaren vrij onstuimig, grotendeels door verschillende overnames. Nu ondervindt de organisatie tegenwind. Klanten zijn minder snel geneigd te investeren in technologie, iets waar veel bedrijven in de sector mee kampen.

De ontslagronde moet ervoor zorgen dat het bedrijf op lange termijn winstgevend blijft en tegelijkertijd meer focus krijgt op zijn strategische prioriteiten, meldt de woordvoerder aan de techsite. De prioriteit ligt bij de managed security-diensten op het gebied van detection & response, waarbij het bedrijf beheerdiensten levert voor het vroegtijdig ontdekken en verhelpen van cyberdreigingen.

Managed diensten

Naar eigen zeggen gebruikt wereldwijd ruim een half miljoen bedrijven Sophos-technologie, wat jaarlijks ruim een miljard dollar omzet oplevert. De eerdergenoemde managed diensten zijn goed voor 175 miljoen dollar omzet per jaar en dit groeit elk jaar 50 procent. In maart 2020 werd Sophos voor 3,9 miljard dollar overgenomen door investeerder Thoma Bravo.

Sophos is het zoveelste techbedrijf dat snijdt in het personeelsbestand. Deze week maakten Google en Microsoft respectievelijk 12.000 en 11.000 ontslagen bekend. Eerder deze maand werd duidelijk dat Salesforce een kleine 8.000 mensen ontslaat (tien procent van het aantal medewerkers) en november kregen 11.000 medewerkers van Facebook-moederbedrijf Meta de bons. Ook bedrijven als Cisco, Citrix, HP, Intel, Stripe en Twitter staan in het teken van gedwongen personeelsvertrek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-20T17:02:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.