Lifetime Achievement Award voor Jan De Schepper

Dit artikel delen:

Jan De Schepper krijgt de Lifetime Achievement Award van Computable België. De prestigieuze prijs wordt uitgereikt op 20 april tijdens de Cybersec Europe expo in Brussel.

Weinig mensen in de Belgische it-biotoop zijn zo geconnecteerd als Jan De Schepper. Hij heeft zonder twijfel het grootste netwerk en beschikt over een informatiebank met duizenden namen, telefoonnummers en e-mailadressen zowel binnen als buiten de it-wereld. Begin 2015 schreef hij tevens het boek ‘Kopmannen’ over wat bedrijfsleiders gemeen hebben met topsporters en ‘Connexion’ over hoe belangrijk is als topper om goed geconnecteerd te zijn. Jan De Schepper, die altijd nieuwsgierig alles in een klein schriftje noteert, heeft de lat altijd hoog gelegd.. 

Het was wijlen Telindus ceo John Cordier die op het sportveld van KV Mechelen de KUL-wetenschapper Jan De Schepper opmerkte en hem begin jaren ’80 overhaalde om bij de Leuvense integrator aan de slag te gaan als verkoper. Geen evidente start want Cordier legde hem elke week 10 foto’s voor van burgemeesters, stadssecretarissen en andere notabelen die hij moest memoriseren. Die dekselse geheugenoefening heeft Jan De Schepper vaak kunnen hanteren, ook toen Telindus tot ieders verrassing eind 1995 de tweede gsm-licentie binnenhaalde en in recordtijd van 9 maanden in alle steden en dorpen het Mobistar-netwerk (nu Orange) moest uitrollen. Met John Cordier kende hij de enorme groei van Telindus en de nipt vermeden ondergang toen alle aandacht naar KV Mechelen ging waarmee voorzitter Cordier in 1988 als enige Belgische club ooit de Europacup won. Mede dankzij het netwerktalent van Jan De Schepper kroop Telindus terug uit het moeras en werd het een Europese speler met filialen in onder andere Spanje, Nederland, Luxemburg en Italië. Hij werd country manager en verantwoordelijk voor de Belgische markt die hij als zijn broekzak kende en nog steeds kent. In 1998 haalde hij het reusachtige Astrid-contract binnen voor het netwerk van de Belgische politie- en hulpdiensten. 

Na de dood van John Cordier in 2001 en de overname van Telindus door Proximus in 2006 werd hij getipt als topman om de bedrijvenmarkt te leiden voor de nationale operator. Hij koos echter z’n eigen weg, begeleidde start- en scale-ups, was onder andere betrokken bij SAIT dat later verkocht werd aan Securitas, en Crossroad dat overgenomen werd door BDO. Hij is nog steeds partner bij BDO, voorzitter van Securitas en de EEG Group en bestuurder bij Automation en Dobit.

Sinds 2008 is Jan De Schepper tevens voorzitter van ADM, de vereniging van Belgische ict-bedrijven, die onder zijn leiding uitgroeide tot een enorm inspirerende organisatie met een interessante kruisbestuiving van business en it. Na 17 jaar geeft hij de fakkel door. Jan De Schepper is een van de meest empathische leiders die de Belgische it-geschiedenis ooit gekend heeft.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-30T12:18:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.