ChatGPT biedt ict’er online psychologische hulp [UPDATE]

Dit artikel delen:

ChatGPT herkent binnenkort menselijke emoties en gebruikt deze om automatisch online psychologische hulp aan te bieden aan gebruikers die daar behoefte aan hebben. De nieuwe functie helpt niet alleen iemand die kampt met mentale gezondheidsproblemen, maar ook ict-professionals in stressvolle situaties.

Het ai-systeem wordt getraind om gesprekken te voeren met gebruikers die emoties uiten die wijzen op stress, angst of depressie en kan advies geven over hoe ze kunnen omgaan met hun problemen. Gebruikers die deze emoties uiten, krijgen automatisch een uitnodiging om online counseling te ontvangen.

ChatGPT's nieuwe functie is volgens het bedrijf ook van waarde voor ict-professionals. Zo kunnen systeembeheerders, chief information officers (cio's) en ict-recruiters hun emoties uiten in hun chatberichten en automatisch toegang krijgen tot online counseling als hun emoties wijzen op frustratie, stress of angst.

Ict-professionals

1 april-grap

De oplettende lezer had het al kunnen weten, maar dit artikel is een 1 april-grap. ChatGPT schreef hier zelf de grap. Lees voor een reconstructie van dit proces ook dit artikel:

https://www.computable.nl/artikel/nieuws/carriere/7489111/250449/chatgpt-biedt-online-psychologische-hulp-1-april.html

'ChatGPT's nieuwe functie voor emotiegestuurde online psychologische counseling is een welkome aanvulling voor ict-professionals die dagelijks te maken hebben met stressvolle situaties', meldt topman Sam Altman van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. 'Het is een slimme manier om de mentale gezondheid van it-professionals te verbeteren en hen te helpen juiste beslissingen te nemen en hun werk met meer vertrouwen en gemoedsrust uit te voeren.'

Volgens het bedrijf maakt de nieuwe functionaliteit de communicatie tussen gebruikers intuïtiever en stelt deze hen in staat direct hulp te krijgen bij het omgaan met oplopende emoties. Gebruikers kunnen deze emoties uiten in hun chatberichten en krijgen automatisch de mogelijkheid om online counseling te ontvangen als hun emoties wijzen op stress, angst of depressie. ChatGPT rolt de nieuwe functie in de komende weken uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-01T08:20:00.000Z ChatGPT


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.