‘Vlaanderen moet technologieregio worden’

Technologie

Agoria, de federatie van de bedrijven van de Belgische technologische industrie, wil dat Vlaanderen zich als industriële en technologische hotspot profileert. Het wil dat er meer nadruk komt op de export buiten de Europese Unie. Het vind dat de Vlaamse export vandaag nog te veel afhankelijk is van de buurlanden.

Internationaal draait het meer en meer om technologische voorsprong. De Vlaamse exportbedrijven moeten volgens Agoria hoge productiekosten compenseren door producten en diensten aan te bieden. Internationale investeerders komen naar Vlaanderen omwille van de kennis en de samenwerkingsmogelijkheden op het vlak van innovatie die hier zijn.

Internet of things

Vlaanderen heeft een sterke en innovatieve maakindustrie en moet internationaal gerichter gaan werken rond een aantal industriële en technologische sterktes zoals nieuwe materialen, mechatronica, lucht –en ruimtevaart, offshore windenergie en innovatieve ict-oplossingen zoals  ‘internet of things’, digitale oplossingen voor de maakindustrie, soft- en hardware voor medische toepassingen.

Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen pleit daarom voor meer technologieattachés: ‘Het aantal technologieattachés in het fit-netwerk, gericht op een aantal specifieke domeinen, moet fors omhoog want meer en meer is internationaal ondernemen een zaak van technologie en innovatie.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-27T10:15:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.