Desmond Tutu opent tweede Digitruck

Digitruck

De Digitruck wordt officieel geopend door Desmond Tutu. Helemaal rechts managing director Olivier Vanden Eynde.

De Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu heeft de tweede Digitruck van Close the Gap officieel geïnaugureerd. Met deze Digitruck wordt ook computeronderwijs in rurale gebieden mogelijk. Close the Gap is een non-profit organisatie die gedoneerde computers uit het bedrijfsleven beschikbaar maakt in sociale projecten in opkomende landen.

Het was Desmond Tutu zelf die in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad de tweede Digitruck officieel opende. Eind 2014, naar aanleiding van tien jaar Close The Gap, had hij reeds een eerste gelijkaardige ‘digitale’ vrachtwagen ingezegend.

De Digitruck is gefinancierd door Deloitte België. De vrachtwagen biedt ruimte voor veertien leerlingen die elk een destopcomputer ter beschikking hebben. Daarmee kan de plaatselijke onderneming ‘Brothers for All’ ook in rurale gebieden jongeren toegang bieden tot het internet en hen warm maken voor computertechnologie.

De Digitruck werd ingehuldigd naar aanleiding van  een bezoek van Close the Gap met een twintigtal ondernemers, waaronder ceo Marc De Keersmaecker van RealDolmen, ceo Saskia Van Uffelen van Ericsson, cfo Carl Altena van Arrow en Twan Kilkens van Deloitte.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-15T15:20:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.