Onderzoeksinstellingen Imec en iMinds fuseren

puzzel

Imec uit Leuven fuseert met het Gentse iMinds. Dat maakten de twee Vlaamse onderzoeksinstellingen vrijdag bekend in het Huis van de Toekomst in Vilvoorde. De krachtenbundeling moet leiden tot 'een hightech onderzoekscentrum van wereldklasse voor de digitale economie'. In praktijk wordt iMinds een businessunit van het Leuvense onderzoekscentrum.

Beide organisaties hebben de intentie om tegen de einde van het jaar als één organisatie te opereren. De fusie combineert de technische kennis van de 2500 Imec-onderzoekers met de digitale knowhow van de duizend onderzoekers van iMinds. Met het samenbrengen van 3500 toponderzoekers willen beide organisaties, Vlaanderen nog meer op de kaart zetten.

De omzet van Imec bedroeg vorig jaar 430 miljoen euro, die van iMinds 58 miljoen euro. Vorig jaar kreeg Imec 48 miljoen euro van de Vlaamse overheid, iMinds 28 miljoen euro. Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA) kondigde aan dat de Vlaamse overheid drie miljoen euro subsidie zal uittrekken voor de nieuwe organisatie.

Imec verricht onderzoek, dat naar eigen zeggen tot de wereldtop behoort, in het domein van nano-elektronica en nanotechnologie. Het koppelt de innovatieve kracht aan wereldwijde partnerships in ict, gezondheidszorg en energie. iMinds heeft een knowhow opgebouwd rond onderzoeksthema’s. Zoals het internet of things (IoT), digitale privacy en beveiliging en datascience, het omzetten van ruwe data in kennis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-22T10:27:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.