BSA verscherpt controles op illegale software

BSA start een campagne om bedrijven te informeren over en motiveren voor het correct gebruik van softwarelicenties. Het spitst zich toe op bedrijven met een ‘verhoogd risicoprofiel’, waarbij de inspanningen op gebied van correct softwarebeleid onvoldoende zijn. Het gaat voornamelijk om kmo’s in transport- bouwsector en productiebedrijven.

Georg Herrnleben, director compliance & external affairs bij BSA, vertelt: ‘Bij eerdere controles troffen we regelmatig gebreken aan in licenties van server-, desktop-, desktoppublishing- en beveiligingssoftware. Reken daarbij dat bedrijven uit sectoren als de transport- en bouwsector of productiebedrijven, nauwelijks of niet actief actie ondernamen om (in)compliancy binnen het eigen bedrijf vast te stellen. Om die reden willen wij bedrijven die onder andere actief zijn in deze sectoren nu scherp op de risico’s wijzen die zij mogelijk lopen als zijn geen actie ondernemen.’

De BSA start met een nieuwe brievencampagne. Hierin adviseren ze bedrijven om ‘dringend te controleren of alles in orde is’.  Om zaken op orde te brengen, biedt BSA hulpmiddelen aan via hun website. Daarnaast worden ze uitgenodigd om deel te nemen aan een programma dat inzichten biedt in softwarelicenties. ‘Zo minimaliseren bedrijven het risico op illegaal softwaregebruik en komen ze te weten of en hoe ze kosten kunnen besparen en/of waar ze kunnen optimaliseren’, aldus Herrnleben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-12T10:45:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.