Idronect lanceert platform voor droneverkeer

drone in haven

De iMinds start-up Idronect ontwikkelde een online platform dat het dronepiloten gemakkelijker maakt hun activiteiten te registreren, te volgen en te beheren.

Met Idronect wordt ingespeeld op de wetgeving die net is goedgekeurd door de overheid. Het online platform maakt het dronepiloten gemakkelijker om hun activiteiten te registreren, te volgen, te beheren en de dronevluchten eenvoudiger en veiliger te maken. Deze innovatieve dienst leverde hen onlangs de Drone Hero Award op voor meest internationale bedrijf.

 Het platform biedt een app die gebruikers toelaat alle officiële documenten te verzamelen die nodig zijn om met een drone te vliegen (zoals verzekering, medische certificaten of vliegbrevetten) en met dezelfde app vluchtverzoeken te versturen naar de betreffende instanties. Vluchtrisicoanalyses worden automatisch uitgevoerd en piloten beschikken over informatie die piloten kan helpen om betere beslissingen te nemen rond hun vluchten, zoals kaarten van de regio en weersvoorspellingen.

Autoriteiten, steden en politie zullen hun tool ook kunnen gaan gebruiken. Het platform beschikt over een geïntegreerde functie die het relevante entiteiten mogelijk maakt om de vluchtverzoeken te bekijken en automatisch goed te keuren binnen de app. Dit laat hen toe om alle vliegende drones binnen hun luchtruim te traceren en er zo voor te zorgen dat deze toestellen en vliegtuigen naast elkaar kunnen bestaan. Hierdoor worden alle betrokken partijen in de dronesector verbonden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-16T14:37:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.