Easi zet zijn medewerkers in de bloemetjes

collega's

Het Leuvense it-bedrijf Easi, met vestigingen in Nijvel, Luik en Luxemburg, introduceerde zijn eerste ‘Recognition Day’. Met dit initiatief wil Easi de medewerkers in de bloemetjes zetten. Het is de bedoeling om deze dag jaarlijks te houden. Ook wil het bedrijf andere bedrijven stimuleren dit initiatief te volgen.

Easi is uitgever van business software en apps, ontwikkelt software en mobiele apps op maat en levert it-infrastructuuroplossingen en -diensten, zowel on premise als in de cloud. Het is actief in België, Luxemburg en Frankrijk, met meer dan zestien jaar ervaring, meer dan 140 medewerkers en een omzet rond de 25.000.000 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessante aankondiging. Enkele vragen komen bij mij op:

- Waarom een "recognition day"?
- Hoe ziet die dag eruit?
- Wat maakt dit anders dan andere bedrijfsfeesten, uitjes, etc?

Beste Ben, bedankt voor jouw vragen.

- Waarom een "Recognition Day"?
Wel, de werknemers zijn de stuwende kracht van onze onderneming en verdienen effectief te worden erkend voor de geleverde prestaties vinden we. We zijn ons heel erg bewust dat de performantie van een bedrijf sterk gelinkt met het geluk op de werkvloer. Vandaar vinden we het belangrijk om je mensen gelukkig te maken op het werk. Bovendien maakt dit de werkomgeving een stuk aangenamer. :-)
Om geluk te creëren op de werkvloer moet je als bedrijf voldoen aan vijf voorwaarden: erkenning, autonomie en vrijheid, transparantie, uitdagingen en liefde. Deze ‘Recognition Day’ speelt vooral op het aspect van erkenning.

- Hoe ziet die dag eruit?
Deze dag kan volledig zelf worden ingevuld afhankelijk van bedrijf tot bedrijf. Bij ons hebben we dedurende de hele dag allerlei initiatieven georganiseerd, zoals sessies in verband met preventie van rugklachten, een gezond ontbijt, ’s avonds een gastronomische BBQ voor het hele bedrijf, er werd catering voorzien een hele dag door, een carwash om de auto’s van werknemers proper te maken, banden werden gecontroleerd net voor de vakantie zodat iedereen met een gerust hart op vakantie kan vertrekken, ... Kortom, te veel zaken om op te noemen! :-)

- Wat maakt dit anders dan andere bedrijfsfeesten, uitjes, etc?
Bedrijfsfeesten en uitjes zijn uitermate belangrijk en interessant.
De ‘Recognition Day’ is anders omdat we bij deze dag effectief de werknemers overstelpen met aangename activiteiten. Bovendien is de gedachtegang iets meer bewust dat het effectief gedaan wordt omdat de baas / onderneming effectief geeft om de werknemers in kwestie.
Maar ik denk dat het belangrijkste aspect is dat we het concept willen lanceren voor de bedrijven die niet noodzakelijk vaak uitjes of bedrijfsfeesten doen.
We willen deze bedrijven stimuleren om toch 1 dag per jaar dit beginnen te doen. Hopelijk zien deze werkgevers dan de effecten op de tevreden werknemers en zijn ze in voor een volgende ronde en gaan ze erna meer bedrijfsfeesten organiseren en is de virtueuze cirkel gestart.

Hopelijk beantwoordt dit jou vragen Ben.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-24T09:25:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.