Topman Schneider Electric adviseert VN over mvo

Jean-Pascal Tricoire

Jean-Pascal Tricoire, topman van het Franse technologieconcern Schneider Electric, is benoemd tot lid van de Global Compact Board bij de Verenigde Naties (VN). Dit orgaan adviseert de VN over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Tricoire was al voorzitter van de onderafdeling Global Compact France.

 Volgens Tricoire is de Global Compact Board 's werelds grootste duurzaamheidsorganisatie voor bedrijven. Hij beschouwt het orgaan als 'een collectieve beweging voor bedrijven om vooruitgang te boeken op het gebied van mensenrechten, arbeidsrechten, gendergelijkheid, milieubescherming en ethisch zakendoen via de tien principes en de zeventien VN-doelen voor duurzame ontwikkeling.

Bedrijven en organisaties, die de principes voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) onderschrijven, kunnen lid worden van de Global Compact Board. Inmiddels telt deze mvo-adviesraad ruim achtduizend bedrijven en vierduizend non-commerciële instellingen als lid. Unilever-topman Paul Polman is vicevoorzitter van de Global Compact Board.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-29T08:44:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.