Printerfabrikant Brother zet in op recycling

Bedrijf komt met volledig recyclebare producten

De van oorsprong Japanse printerfabrikant Brother gaat honderd procent recyclebare producten op de markt brengen. Daarnaast komt de onderneming met initiatieven die het eindgebruikers makkelijk maken gebruikte toners, inktcartridges en apparaten te recyclen. Het grotere doel is het beschermen van de regenwouden in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea.

Het bedrijf stelt bovendien dat ook alle andere onderdelen van de printers zijn te hergebruiken. Voor het milieuvriendelijk laten verwerken ervan is afgedankt apparatuur in te leveren bij een van de tienduizend bij WeCycle aangesloten inzamelpunten in gemeenten en winkels.

Cool Earth

Brother werkt binnen het recyclingproject samen met Cool Earth, een non-profitorganisatie die met inheemse gemeenschappen de strijd aangaat tegen ontbossing van het regenwoud en de impact die dit heeft op wereldwijde klimaatverandering. Isao Noji, managing directeur binnen Brother Europa, geeft aan trots te zijn op deze samenwerking en roemt het recyclingprogramma voor toners.  

Brother heeft in Nederland een kantoor in Amstelveen, in België zetelt het hoofdkantoor in Dilbeek. De onderneming distribueert haar producten via een netwerk van resellers. Het bedrijf is fabrikant van inkjet- en laserprinters, labelprinters en scanners. Het van oorsprong Japanse bedrijf is opgericht in 1908 en heeft zijn hoofdkantoor in Nagoya.

Brother recycling

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-23T11:06:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.