Drones letten op naleving corona-regels

In Singapore doet de politie een test met autonoom werkende drones die toezien op het navolgen van de anderhalvemeterregel. Twee Israëlische drones, die geen piloot nodig hebben, zijn uitgerust met software die samenscholingen signaleren. Vervolgens sturen de camera's aan boord de videobeelden naar de politie.

Volgens fabrikant Airobotics is Singapore de eerste grote stad die het vliegen van drones boven de bebouwde kom toestaat. Ook andere steden willen drones inzetten voor controle op social distancing. De pandemie versnelt het gebruik van drones. Volgens Airobotics is het ondoenlijk om toezicht te houden op naleving van de regels.

De drones stellen de politie in staat op niet snel toegankelijke plaatsen te komen. Airobotics heeft al voor 120 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald waarvan ongeveer honderd miljoen dollar bestemd is voor de verdere ontwikkeling van drones. Ook voor industrieel gebruik zijn deze tien kilo wegende vliegende machines geschikt. Volgens Reuters wil de overheid van Singapore samen met Airobotics ook onderzoeken of de drones op meer gebieden zijn toe te passen. Ze zouden bijvoorbeeld in te zetten voor het leveren van defibrillatoren in noodsituaties. 

Singapore staat bekend om vergaande surveillance en strenge regels. Het gooien van kauwgom op straat levert een torenhoge boete op. Ook op het 'slordig' plassen in een openbaar toilet staat een zware straf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-07T12:47:00.000Z Alfred Monterie